Prezentare generală

 

“Working together for a green, competitive and inclusive Europe”

 

Proiectul: "Un viitor de succes pe piata muncii prin cooperare Europeană"

 

 

În acest an Colegiul nostru a depus candidatura pentru un proiect SEE pe fonduri norvegiene la care cu mare satisfacție am primit confirmarea că școala noastră se află printre unitățile selecționate care vor primi finanțare în cadrul acestui proiect. Titlul proiectului este: „Un viitor de succes pe piața muncii prin cooperare Europeană.” cu numărul: 2021-EY-PCVET-0019Perioada desfășurării proiectului este 01.09.2022-31.08.2023, iar vizita de studiu se va desfășura între 07 – 11 noiembrie, iar țara în care se găsește partenerul nostru și totodată instituția gazdă este Grecia, 2nd Vocational High School din orașul Katerini.

Proiectul se adresează profesorilor care predau module de specialitate în cadrul claselor de economic și turism dar și unora dintre partenerii noștri de practică din Arad. În cele 5 zile pe care le vom petrece în Katerini, vom vizita pe rând instituțiile și agenții economici în care partenerul nostru din Grecia își desfășoară stagiile de pregătire practică. Vizita va însemna mai mult decât a lua cunoștință de locurile în care cei de acolo își desfășoară practica, vom lua parte efectiv la programe de practică, vom discuta cu profesorii de specialitate, vom intra în legătură directă cu partenerii de practică și vom construi împreună un proiect de practică comun în care vom ține cont de lucrurile pozitive atât din cadrul experienței Colegiului nostru cât și din cea a colegilor din Grecia.

Pentru profesorii care predau discipline de specialitate din școala noastră și pentru organizatorii de stagii de parctică este o șansă extraordinară pe care nu am mai avut-o până acum de a asista la întreaga procedură de realizare a unui stagiu de pregătire practică dintr-o altă țară membră a U.E și de a învăța metode de lucru noi, metodologii internaționale, programe și tehnologii moderne și mai ales de a interacționa și a face schimb de experiență cu colegi din Grecia care predau discipline de specialitate în Katerini.

În același timp Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice ale Europei, o țară cu o vastă experiență în oferirea unor servicii turistice de înaltă calitate fapt care ne bucură peste măsură pentru că suntem convinși că o să avem foarte multe lucruri de învățat de la colegii noștri din Grecia atât în domeniul economic cât mai ales în cel turistic.

Suntem foarte bucuroși de această oportunitate și abia așteptăm să acumulăm cunoștințe, bune practici și metode pe care să le aplicăm în cadrul stagiilor de pregătire profesională. Suntem convinși că acest proiect va aduce rezultate directe în creșterea calității stagiilor de parctică pe care școala noastră le oferă elevilor care învață în domeniul serviciilor, specializarea economie și turism și va fi un mare câștig pentru toată familia Colegiului nostru!

 

 

"Material realizat cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar al SEE 2014 - 2021. Conţinutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Naţional de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informaţiile şi opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.”

 

Free Web Hosting